Θερινά ελαστικά

Τα θερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να λειτουργούν καλύτερα κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών του καλοκαιριού.

Έχουν δημιουργηθεί με ένα συγκεκριμένο σχέδιο πέλματος για βέλτιστη απόδοση και σε στεγνό και σε βρεγμένο οδόστρωμα, όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από + 7 ° C.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της μετάβασης σε θερινά ελαστικά:

  • Καλύτερη απόσταση σε μίλια και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου – Επειδή η ένωση το καλοκαίρι ελαστικά έχει λιγότερη ελαστικότητα, σε στεγνούς δρόμους η αντίσταση κύλισης του ελαστικού είναι μειωμένη.
  • Βελτιωμένη άνεση για τον οδηγό και μειωμένο θόρυβο – Τα θερινά ελαστικά είναι πιο ήπια από ό, τι τα χειμερινά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα στην απορρόφηση των κραδασμών από ανωμαλίες του οδοστρώματος και είναι γενικά πιο ήσυχα.
  • Βελτιωμένο έλεγχο – μαλακότερα ελαστικά παρέχουν καλύτερη πρόσφυση σε στεγνές επιφάνειες.

Χειμερινά ελαστικά

Τα χειμερινά ελαστικά μοιάζουν πολύ με τα θερινά ελαστικά, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν πρόσθετη απόδοση οδήγησης σε χειμερινές συνθήκες. Είναι παρερμηνεία ότι τα χειμερινά ελαστικά είναι μόνο για την οδήγηση στο χιόνι. Τα χειμερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλύτερα σε συνθήκες κάτω από + 7 ° C, έτσι ώστε ακόμη και σε υγρές και παγωμένες συνθήκες, να επωφεληθείτε από την ανώτερη πρόσφυση και το χειρισμό τους.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα μετάβασης σε χειμερινά ελαστικά:

  • Μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης – Σε σύγκριση με τα θερινά ελαστικά, τα χειμερινά ελαστικά μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος σημαντικά σε χιόνι και πάγο.
  • Πρόσθετη ασφάλεια και βελτίωση των επιδόσεων – Λόγω της ειδικής σχεδιασής τους, ένα χειμερινό ελαστικό μπορεί να διατηρήσει άριστη πρόσφυση σε χιόνι, πάγο και υγρές συνθήκες, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να χάσει τον έλεγχο.
  • Μειωμένος κίνδυνος υδρολίσθησης –  υδρολίσθηση συμβαίνει όταν το όχημά σας χάνει την πρόσφυση με το οδόστρωμα σε υγρές συνθήκες και συμβαίνει όταν το νερό ανάμεσα στα ελαστικά σας και τον δρόμο δεν μπορεί να αφαιρεθεί αρκετά γρήγορα. Η ειδική χάραξη πέλματος των χειμερινών ελαστικών μπορεί να αφαιρέσει μεγαλύτερη ποσότητα νερού, μειώνοντας αποτελεσματικά τον κίνδυνο υδρολίσθησης.

Run flat

Τα run-flat ελαστικά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία σε περίπτωση διάτρησης ή σοβαρής απώλειας πίεσης του αέρα, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε με ασφάλεια και να επιστρέψετε στο σπίτι ή στο πλησιέστερο εφαρμοστή των ελαστικών σας.

Τα Run-flat ελαστικά έχουν πολύ μεγαλύτερο πάχος, ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα. Το ελαστικό μπορεί να διατηρήσει προσωρινά το σχήμα και τη δύναμή του, ακόμη και σε περίπτωση ολικής απώλειας της πίεσης του αέρα.

Τα Run-flat ελαστικά έχουν προφανή οφέλη για την ασφάλεια, καθώς το ελαστικό είναι ακόμη σε θέση να κινείτε σε περίπτωση ζημιάς επιτρέποντάς τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος. Αυτό δεν σημαίνει οτί δεν χρειάζονται αέρα. Σε περίπτωση παρακέντησης θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Καλό είναι να ταξιδεύουν μεχρι 80χλμ με ένα run-flat ελαστικά που έχει πάθει ζημιά.

4×4

Tα ελαστικά 4×4 έρχονται σε μια σειρά από διαφορετικούς τύπους και μεγέθη και έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε SUVs (aka Sports Utility Vehicles) και άλλα οχήματα παντός εδάφους.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ελαστικών 4×4 στο SUV σας:

Ανώτερη πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες – τα ελαστικά 4×4 είναι σχεδιασμένα για χρήση εκτός δρόμου και είναι εξαιρετικά σε δύσκολα εδάφη, όπως το μαλακό έδαφος και απότομες κλίσεις, όπου κανονικά ελαστικά μπορεί να κολλήσουν. Τα ελαστικά 4×4 επιδεικνύουν επίσης καλύτερη πρόσφυση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως το χιόνι και τον πάγο από τα συμβατικά.
Σκληρή κατασκευή για να κρατήσουν αυξημένα φορτία – τα ελαστικά αυτά διαθέτουν συνήθως υψηλότερο δείκτη φορτίου από τα συμβατικά ελαστικά  και ένα άκαμπτο πλευρικό τοίχωμα. Ιδανικό για τη μεταφορά ογκωδών εμπορευμάτων ή μεγάλες οικογένειες.
Ειδικά σχεδιασμένα για οχήματα 4×4 – η δύναμη από τον κινητήρα διανέμεται σε όλους τους τροχούς και όχι μόνο σε δύο. Καθώς και οι τέσσερις τροχοί μοιράζονται την δουλειά, είναι σημαντικό να ταιριάζουν τα ελαστικά που προορίζονται για συγκεκριμένη χρήση 4×4 καθώς συμβατικά ελαστικά μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα πρόσφυσης και γρήγορη φθορά.