Στο κατάστημα μας έχουμε τη δυνατότητα προσθήκη αζώτους στα ελαστικά σας αντί για αέρα.

Πλήρωση των ελαστικών σας με άζωτο αντί για αέρα μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά χρησιμοποιείται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αεροπορία έχουν εδώ και χρόνια. Το άζωτο είναι απολύτως ασφαλές και με τη χρήση του σε ένα μίγμα με οξυγόνο για το φούσκωμα στα ελαστικά σας είναι δυνατό να επιβραδύνει το ρυθμό στο ξεφούσκωμα των ελαστικών, το οποίο προκαλείται από έγχυση του οξυγόνου μέσω του τοιχώματος του ελαστικού στην ατμόσφαιρα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε ασφαλέστερη οδήγηση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πέλματος του ελαστικού, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων ως αποτέλεσμα του βραδύτερου αποπληθωρισμού των ελαστικών καθώς και μειωμένη διάβρωση του τροχού λόγω των μειωμένων επιπέδων του οξυγόνου και του νερού.

Η διαφορά με τον απλό αέρα

Συμπιεσμένος αέρας

Το οξυγόνο και οι υδρατμοί που περιέχονται στον απλό πεπιεσμένου αέρα των ελαστικών διαρρέουν μέσα από τη δομή του ελαστικού με αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης. Το άζωτο περιέχει μία ελάχιστη ποσότητα ατμού τόσο οξυγόνο και νερό και ως εκ τούτου τα ελαστικά παραμένουν στη σωστή πίεση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η διαφορά με άζωτο

Τα ανεπιθύμητα συστατικά του αέρα αφαιρούνται όταν το ελαστικό είναι γεμάτο με άζωτο. Το άζωτο είναι το μόνο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη χρήση πεπιεσμένου αέρα των ελαστικών και διατηρεί τη σωστή πίεση των ελαστικών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα δεδομένα για το άζωτο.

  • Το άζωτο χρησιμοποιείται σε αγώνες της Formula 1, τα ελαστικά της αεροπορίας, των στρατιωτικών οχημάτων, NASCAR και τα βαρέα οχήματα κατασκευής.
  • Το άζωτο διατηρεί την πίεση των ελαστικών 3 έως 4 φορές περισσότερο από τον αέρα γεμάτο ελαστικά και διασκορπίζει τη θερμότητα πιο αποτελεσματικά με αποτέλεσμα την καλύτερη οικονομία καυσίμου.
  • Το άζώτου αυξάνει τη ζωή των ελαστικών λόγω της μικρότερης παραγωγής θερμότητας.
  • Φουσκωμένα λάστιχα με άζωτο προσφέρουν τα βέλτιστα χαρακτηριστικά χειρισμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γιατί η πίεση διατηρείται στο σωστό επίπεδο.
  • Το άζώτου επιβραδύνει επίσης τη χημική γήρανση των εξαρτημάτων από καουτσούκ του ελαστικού με αποτέλεσμα λιγότερες αποτυχίες των ελαστικών.
  • Το άζώτου οδηγεί σε βελτιωμένη απόδοση, μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερη συντήρηση