Άρθρο

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας

By 3 Ιουνίου, 2016 No Comments

Η σωστή αλλαγή ελαστικών είναι κάθε τρία χρόνια η 35.000 με 40.000 χιλιόμετρα. Αυτό εξαρτάτε βέβαια και από άλλες συνθήκες όπως το πόσο τα προσέχουμε, αν ανεβαίνουμε σε πεζοδρόμια, από τον τρόπο οδήγησης, από το περιβάλλον που φιλάσσετε το αυτοκίνητο και άλλα.

Για ένα απλό έλεγχο, ελέγχουμε το βάθος σκαλίσματος (τουλάχιστον 1.6 mm σε όλη την περίμετρο του ελαστικού) με ειδικό μηχάνημα η με απλό κέρμα, για σπασίματα γήρανσης και για τυχών ζημιές στα πλαϊνά του ελαστικού, για εξογκώματα και φουσκάλες.

Τα νεότερης κατασκευής ελαστικά παρέχουν μια ευκολία που τα παλαιότερης κατασκευής ελαστικά δεν είχαν. Έχουν δείκτη φθοράς των ελαστικών που είναι ενσωματωμένος στα ίδια τα ελαστικά. Αυτές οι ράβδοι είναι αόρατες ή σχετικά αόρατες όταν τα ελαστικά είναι καινούρια, όσο τα ελαστικά φθείρονται αυτές οι ράβδοι εμφανίζονται. Θα τα έχετε παρατηρήσει ως επίπεδες γραμμές που τρέχουν κάθετα στην κατεύθυνση του πέλματος του ελαστικού. Εάν περισσότερα από ένα ή δύο από αυτά είναι ορατά σε ένα ελαστικό, τότε το ελαστικό αρχίζει να φθείρεται, οπότε είναι σημάδι ότι πάμε για αλλαγή ελαστικών.

Για τον έλεγχο των ελαστικών σας μπορείτε να περάσετε από τα καταστήματά μας για έναν δωρεάν έλεγχο ή να μας στείλετε φωτογραφία για να σας πούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται.